Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang West-Vlaanderen pleit voor drastische maatregelen

Vlaams Belang West-Vlaanderen pleit voor drastische maatregelen
Provinciaal @ Vlaams Belang

Vlaams Belang West-Vlaanderen vraagt zich af wat de West-Vlaamse gouverneur en burgemeesters tegenhoudt om nog drastischere maatregelen te nemen in onze provincie.

Vlaams Belang vindt dat het gedaan moet zijn met de halfslachtige maatregelen en slechte communicatie op het federale niveau. De partij eist nationaal een volledige lockdown om het coronavirus te bestrijden. Concreet wil het Vlaams Belang dat alle burgers zoveel mogelijk thuis blijven en dat de grenzen sluiten. Enkel wie boodschappen doet, vrachtverkeer voorziet, of echt moet gaan werken, zou nog de straten op mogen. In afwachting daarvan moeten de West-Vlaamse burgemeesters en gouverneurs onmiddellijk hun verantwoordelijkheid nemen.

Wouter Vermeersch, federaal parlementslid Vlaams Belang: “We zijn in crisis. Er is geen tijd om de trage en lakse besluitvorming van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en premier Sophie Wilmès (MR) af te wachten. Waarop wachten onze burgemeesters en onze gouverneur eigenlijk om zélf drastischere maatregelen af te kondigen? Ik denk daarbij aan een samenscholingsverbod en avondklok, maar ook aan het stilleggen van alle niet-essentiële dienstverlening. Enkel zo kunnen we het virus tegenhouden. Het is tijd om onze mensen te beschermen!”

Vlaams Belang West-Vlaanderen