menu
Word Lid
Vlaams Belang verrast opnieuw: Shafqat Hussain Khan (Sam) op verkiezingslijst

Gemeenteraadsverkiezingen oktober 2024

Met de kandidatuur van Sam Khan verrast Vlaams Belang opnieuw vriend en vijand. Sam ontvluchtte begin 2000 Pakistan vanwege de militaire staatsgreep, het schrikbewind dat er op volgde en de dreiging van de Taliban-terreur. In Pakistan haalde hij een diploma in de wetenschappen en voor de staatsgreep was Sam ambtenaar ‘District Officer’ bij de federale overheid. Hij spreekt Urdu, Punjabi, Hindi, Pasjtoe en Perzich iets wat hem in zijn latere beroepsloopbaan van pas kwam.

Sam kwam begin 2001 in België aan en leerde er onmiddellijk Nederlands, volgens hem onontbeerlijk voor een snelle integratie. De eerste jaren nam hij allerlei jobs aan via interimkantoren en volgde hij cursussen sociologie, theologie, migratie- en vreemdelingenwet, verblijfswet,…In 2004 werd hij beëdigd gerechtstolk en vertaler en werkte voor lokale en federale ordediensten, rechtbanken en andere overheidsdiensten. Toch bleef hij verder aan diverse selectie-examens deelnemen wat uiteindelijk tot succes leidde. Hij bekleedde functies zoals veiligheidsmedewerker, veiligheidsbegeleider, groepsleider en ‘Return Officer’ bij Dienst Vreemdelingenzaken. Na het voltooien van zijn termijn als terugkeerbegeleider werkt Sam momenteel als groepsbegeleider in het centrum voor illegalen in Brugge.

Sam werd in 2016 lid van het Vlaams Belang, woonde sindsdien verschillende Vlaams Belang congressen bij en in 2018 voerde hij actief mee campagne bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn moedige keuze voor het Vlaams Belang lijkt misschien wel niet evident maar is wel doordacht. Sam is gehuwd, heeft 2 kinderen en woont in Sint-Andries.

Sam Khan, waarom Vlaams Belang?

°Een eerste vereiste is dat migranten Nederlands leren, zich aanpassen aan onze waarden en normen en bereid zijn een bijdrage te leveren aan de samenleving waardoor sociale spanningen vermeden worden.

° Een restrictief migratiebeleid moet er voor zorgen dat ons sociaalzekerheidssysteem niet verder onder druk komt te staan. Sociale zekerheid kan er enkel zijn voor diegenen die hebben bijgedragen. Eigen mensen prioriteit geven voor sociale woningen en andere sociale voorzieningen is essentieel om een eerlijk en functioneel sociaal vangnet te behouden.

° Vlaams Belang staat voor een welvarend Vlaanderen, waar economische groei en maatschappelijk welzijn hand in hand gaan.

“Mijn besluit om lid te worden en te kandideren op de verkiezingslijst van Vlaams Belang is gebaseerd op een oprecht geloof in de waarden en normen van de partij en haar potentieel om een betere toekomst voor Vlaanderen te creëren. Mijn achtergrond als niet-blanke migrant lijkt daar haaks op te staan, maar ik sta voor de volle 100% achter het programma van de partij. Ik wil een bron van inspiratie zijn voor andere geïntegreerde migranten om serieus te denken voor hun ware keuze te maken en kiezen voor Vlaams Belang”, aldus Sam

Stefaan Sintobin:

“De kandidatuur van Sam Khan zal ongetwijfeld voor een politieke ‘schokgolf’ zorgen in Brugge. Ik ken Sam al lange tijd en heb uren met hem gesprekken gevoerd. Sam staat symbool voor een geslaagde integratie in, Brugge en kan een inspiratie zijn voor vele andere migranten. Kennis van het Nederlands, actief op de arbeidsmarkt, aanpassen aan Westerse cultuur, waarden en normen daarmee heeft Sam mij en ons bestuur overtuigd om hem op te nemen op onze verkiezingslijst. Om hem te ‘belonen’ voor zoveel moed en durf plaatsen wij Sam op de een mooie elfde plaats”.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF