menu
Word Lid
Vlaams Belang Brugge deelt soep uit en steunt goede doelen

De Brugse afdeling van het Vlaams Belang heeft zondag soep uitgedeeld op de zondagmarkt aan de Veeplaats. Dit in het kader van de nationale solidariteitscampagne genaamd ‘een hart voor onze mensen’. Mensen konden ook vrijblijvend donaties doen voor het goede doel. Dit met een bijzondere, maar geen uitsluitende aandacht voor de vierde wereld en de energiearmoede. “Ook bij ons is er armoede. Meer en meer Vlamingen zien zwarte sneeuw door de energiecrisis. Daarom organiseren we deze campagne: om aandacht te vragen voor de groeiende sociale problemen hier, de energiecrisis en natuurlijk om zelf een helpende hand uit te steken.”

“Armoede en energiearmoede treffen niet alleen Bruggelingen”, zegt afdelingsvoorzitter Jonathan Haeyaert. “Meer dan 600.000 Vlamingen leven nu in armoede. Dat is een beschamend, maar ook alarmerend hoog cijfer. Daarom willen we met dit soort acties deze problematiek terug bovenaan de agenda plaatsen. De federale en Vlaamse overheid schieten tekort, maar ook het stadsbestuur van burgemeester Dirk de Fauw (CD&V) kan meer doen, bijvoorbeeld door de voedselbank sterker te ondersteunen.”

De energie-oplossingen die de partij voorstelt zijn vervat in een bondige folder die de militanten meegaven bij elke kop gratis soep. De opbrengst van de acties gaat naar Middelkind VZW - die kinderarmoede bestrijdt, Ebergiste en MPC Sint-Franciscus - die mensen met een verstandelijke beperking proberen te helpen en te (her)integreren, Feestvarken VZW - die een fijne verjaardag voor kinderen in armoede probeert te verzorgen en tot slot VZW Is Broodnodig, die lege brooddozen op school verhindert.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF