menu
Word Lid
Vernietiging omgevingsvergunning Club Brugge: Wil men Club weg uit Brugge?

Club Brugge probeert al sinds 2006 om een nieuw en groter voetbalstadion uit de grond te stampen. Het Jan Breydelstadion is intussen helemaal verouderd en wordt binnen enkele jaren misschien zelfs afgekeurd voor Europees voetbal. Na mislukte pogingen op verschillende locaties besliste blauw-zwart in 2021 om voor een nieuw stadion op de huidige site te gaan.

Recent werd door de raad voor vergunningsbetwisting de vergunning (opnieuw) vernietigd. Twistpunt is blijkbaar een strijdigheid met een lokale verordening van de stad Brugge, die stelt dat parking op eigen terrein gerealiseerd moet worden. In combinatie met het inschakelen van het systeem van randparkings oordeelt de raad dat de parkeerplaatsen niet volledig op het eigen terrein worden opgericht.

Fractieleider Stefaan Sintobin:

“Ik betreur deze beslissing enorm. Dit is een nieuwe tegenslag voor het stadiondossier. Club Brugge, de supporters, de horeca in de buurt,…zijn allemaal het slachtoffer van enkele buurtbewoners. Ik had nochtans gehoopt dat de buurt tot inzicht was gekomen. In de meest recente plannen van Club Brugge wordt enorm veel aandacht geschonken aan de mobiliteitskwestie. Als het echter de bedoeling is van de buurtbewoners en groene activisten dat Club Brugge uit Brugge vertrekt dan zijn ze goed bezig. De faillissementen van de handelszaken in de buurt en het verlies van arbeidsplaatsen zullen ze er wellicht graag bijnemen. Om nog maar te zwijgen over de internationale uitstraling van Club Brugge.

Toch stel ik mij ook wel vragen bij de verantwoordelijkheid van de stad en de Vlaamse Regering, die allebei de stedelijke verordening inzake parkeren op eigen grondgebied over het hoofd hebben gezien. En uiteraard is het is nu van belang om te weten wat de Vlaamse Regering en de stad zullen ondernemen om dit dossier alsnog uit het moeras te trekken. Ik zal dan ook minister Demir en burgemeester de Fauw over dit dossier. En verder blijf ik het idee van een referendum verdedigen, waaruit ongetwijfeld zal blijken dat Club Brugge nog steeds welkom is in onze stad.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF