menu
Word Lid
Schaf gedrukte wenskaarten van het stadsbestuur (€ 13.201!) af

Uit antwoord op een schriftelijke vraag van fractieleider Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) blijkt dat er door een aantal beleidsverantwoordelijken, naast digitale eindejaarswensen ook nog gedrukte wensen worden verstuurd. Er is één gemeenschappelijke digitale wenskaart namens het College. Er zijn ook individuele wenskaarten voor de leden van het College en de decretale graden. In het antwoord kunnen we ook lezen aan wie de gemeenschappelijke wenskaart wordt verstuurd. Spontane wensen aan het College worden ook beantwoord met digitale wederwensen.

Naast de digitale wensen kunnen de burgemeester, de schepenen en de decretale graden ook nog over gedrukte wenskaarten beschikken. Bij de burgemeester is het aantal ongelimiteerd en volgens noodzaak. De schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad kunnen beschikken over 800 gedrukte wenskaarten zogezegd voor relaties die aan hun bevoegdheden zijn gelinkt. De kostprijs voor dit alles bedraagt 13.201,61 euro. Verder in het antwoord wordt ook ingegaan naar garantie van privacy van de geadresseerden.

Fractieleider Stefaan Sintobin:

“Voor sommigen is 13.201,61 euro wellicht verwaarloosbaar maar ik wil toch aanstippen dat het nog altijd om belastinggeld gaat. Met dit bedrag zouden trouwens heel wat lege brooddozen kunnen gevuld worden, toch wel een bijzonder actueel thema. Verder heb ik toch ook wel wat vragen over de privacy van de geadresseerden en de geadresseerden zelf. Ook nu weer kreeg ik berichten van Bruggelingen die een kaart hadden ontvangen enkel en alleen omwille van persoonlijke relaties, wat toch niet de bedoeling is. Ik stel vast dat de bulk van de wensen digitaal gebeurt, ik stel dan ook voor om de gedrukte wenskaarten af te schaffen en alles digitaal te laten verlopen”.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF