Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Retributie op parkeergelden - Forse stijging

Retributie op parkeergelden - Forse stijging
Lokaal @ Vlaams Belang

Het stadsbestuur heeft beslist dat de retributie op het niet betalen van parkeergeld en het niet naleven van de regelgeving m.b.t. de blauwe zone en het kort-parkeren verhoogd wordt. 

Het gaat om een stijging van 30,00 naar 40,00 euro, toch wel een forse verhoging. Volgens het stadsbestuur was de retributie in jaren niet aangepast en niet mee geëvolueerd met de tarieven van het parkeren. Volgens burgemeester de Fauw gokten sommige automobilisten er op dat ze niet gecontroleerd zouden worden en dus goedkoper af zouden zijn met een retributie. Hij voegde er zelfs aan toe dat heel wat mensen 30,00 euro niet veel geld vonden. 

“Dat u burgemeester 30,00 euro niet veel vindt kan ik best begrijpen maar hoe men in Brugge kan ontsnappen aan controle is volgens ons niet duidelijk, zo niet onmogelijk”, liet fractieleider Stefaan Sintobin verstaan op de gemeenteraad. “Het Vlaams Belang is niet gekant tegen het betalen van parkeergeld en het naleven van de regelgeving m.b.t. de blauwe zone en kort-parkeren, maar een stijging van de retributie naar 40,00 euro heeft veel weg van een rondje automobilisten pesten”, aldus onze fractieleider.