menu
Word Lid
Nieuwe moskee in Brugge: Vlaams Belang gaat in het verzet!
Op de webstek (https://cicbrugge.com/nl/home/) van het Islamitisch Cultureel Centrum kunnen we het volgende lezen: “Fantastisch nieuws: we hebben na lang zoeken een groot gebouw met parking voor onze Brugse moslimgemeenschap gevonden! Zoals de meeste onder jullie weten kampt de enigste Brugse moskee al lange tijd met verschillende ondraaglijke problemen. Het bestuur van het CICB is al heel lang op zoek naar een nieuw, passend gebouw waar ze alle gelovigen op een veilige en aangename manier kan samenbrengen. Dat was een enorme uitdaging. En Alhamdullilah, we hebben eindelijk de ideale plaats gevonden en hebben een contract ondertekend voor de aankoop van een groot gebouw met parking. We zullen er ook voldoende ruimte hebben voor klaslokalen, een bibliotheek, vergaderzalen en een ontmoetingsplaats. De bibliotheek en klaslokalen zullen gebruikt worden voor het geven van Arabische en Koranlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen door ervaren pedagogisch gevormde moslimleerkrachten”. Momenteel is het Islamitisch centrum bezig met een inzameling van fondsen. Ze hebben 700.000 euro nodig en hebben al een slordige 550.000 euro ingezameld. Op hun webstek blijven ze heel discreet over de nieuwe locatie maar ondertussen hebben wijzelf de locatie zelf gevonden: naast de parking van de nieuwe Carrefour op de Gistelse Steenweg waar vroeger het FONS was, uitbetaler van het Groeipakket

Fractieleider Stefaan Sintobin: “De Islam heeft voor ons geen plaats in onze Westerse maatschappij en in dit geval ook niet in Brugge. De Islam is geen godsdienst maar een veroveringsideologie die geen scheiding kent van Kerk en Staat, die de gelijkheid tussen man en vrouw niet erkent, die de koran en zelfs de sharia boven onze grondwet stelt, die jonge meisjes genitaal verminkt en die onze Westerse waarden en normen niet onderschrijft. Kortom, een ideologie die de laatste jaren in gans de wereld steeds gewelddadiger wordt.

Maar los van onze visie op de Islam is deze locatie ongeschikt voor een megamoskee. De moskee zou terecht komen op een locatie die midden in een dicht bevolkte omgeving, waar er nu al bij momenten een grote verkeersdrukte heerst en waar te weinig parking is voor de bezoekers van deze nieuw mega moskee. Zeker op vrijdagmiddag zal daar totale chaos heersen. Het Vlaams Belang zal dus alle mogelijke juridische middelen aanwenden om deze moskee op deze locatie tegen te houden, sluit politieke acties op locatie niet uit en zal vooral de bewoners oproepen om bezwaar aan te tekenen tegen de komst van deze megamoskee in Sint-Andries. Uiteraard zal ik hier op de volgende gemeenteraad over interpelleren”.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF