menu
Word Lid
Mobiliteitsproblemen in Brugge - Burgemeester De fauw schiet wakker

Iedere dag wel ergens met foto in de krant maar geen structureel beleid inzake mobiliteit en verkeersdrukte in de binnenstad tijdens de afgelopen. Dat is de balans die Vlaams Belang maakt van het mobiliteitsbeleid van de burgemeester de afgelopen jaren. Maar de verkiezingen komen er aan en men schiet wakker bij CD&V. Enkele voorstellen worden gelanceerd of ballonnetjes worden opgelaten. Met sommige voorstellen is het Vlaams Belang akkoord, over andere zijn wij toch wel kritisch.

Openbaar vervoer organiseren is geen kerntaak. Quid bussenplan?

Het weren van bussen en vervangen door meer shuttles is een halfslachtig voorstel. Sowieso rijden nu al minder bussen in het centrum en het verdubbelen van het aantal shuttle busje zal niet genoeg zijn om iedereen naar het centrum te brengen. Trouwens, wij zijn nog altijd van oordeel dat het organiseren van openbaar vervoer geen kerntaak van het stadsbestuur is maar wel van de Vlaamse Overheid. Zodra de Vlaamse Regering is samengesteld zal Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin de nieuwe bevoegde minister hierover ondervragen. Belastingbetalers betalen al voor openbaar vervoer en zullen dit nu waarschijnlijk ook nog eens moeten doen op lokaal niveau. En tot slot, over het nieuwe bussenplan, dat nog altijd onder druk staat, wordt het niks gezegd door De fauw.

Wagens met buitenlandse nummerplaten weren: OK

Wat ook in ons programma zal staan is het weren van wagens met buitenlandse nummerplaten. Toeristen kunnen nog altijd hun valies afzetten aan hun hotel maar moeten dan inderdaad onmiddellijk parkeren in ondergrondse parkings of op randparkings. Het is vooral belangrijk dat bewoners van het centrum een parkeerplaats vinden in de nabijheid van hun woning of appartement. En uiteraard is strikte handhaving essentieel.

Verkeersvrij straten = meer ruimte voor toeristen.

Autoluw ja, verkeersvrij neen. Terwijl in toeristische steden zoals Barcelona, Venetië, Malaga,..de bewoners steeds meer protesteren tegen het massatoerisme gaat De fauw meer plaats geven aan de toeristen door straten verkeersvrij te maken. Bruggelingen moeten ten alle tijden met hun wagen in de stad kunnen, ook aan de Rozenhoedkaai. Laten we misschien eerst eens werk maken van het ‘opvoeden’ van de toeristen die denken dat de publieke ruimte van hen is. Trouwens, het ziet er naar uit dat fractieleider Stefaan Sintobin gelijk krijgt toen hij voorspelde bij het begin van deze legislatuur dat op termijn de Brugse binnenstad volledig autovrij zal gemaakt worden. En daar kan het Vlaams Belang niet mee akkoord waarbij we nogmaals benadrukken dat we geen LEZ zone willen in onze stad.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF