menu
Word Lid
Mega-moskee op Sint-Andries - Vlaams Belang richt buurtcomité op

Gisteren lanceerde Vlaams Belang Brugge haar pré-campagne onder de noemer ‘Vlaams Belang op toer’. Met dit initiatief willen we de Bruggelingen maximaal inspraak geven bij de samenstelling van ons programma. In de komende maanden trekken we met ons bestuur naar enkele Brugse volkscafés om te luisteren naar de mensen en te horen naar wat er leeft onder de bevolking. Vooraf trekken we in de wijde omgeving van het café van deur tot deur om de mensen uit te nodigen of worden uitnodigingen in de bus gestopt.

Onze eerste ‘Vlaams Belang op toer’ was onmiddellijk een schot in de roos. The Square zat stampvol en na een kort woordje van onze voorzitter Jonathan Haeyaert gingen de aanwezige bestuursleden in gesprek met de talrijke aanwezigen. En het hoeft niet te verbazen dat het belangrijkste gespreksonderwerp de komst van de mega-moskee wat verder in de buurt was.

Toch nog even vermelden dat het de verdienste van het Vlaams Belang was dat dit dossier in de openbaarheid kwam. Van kwaad over boos tot woedend waren de meest gehoorde reacties over het College en in het bijzonder over burgemeester de Fauw.

Heel wat aanwezigen lieten verstaan mee in het verzet te willen gaan met het Vlaams Belang. Daarom dat het Vlaams Belang een buurtcomité zal oprichten met omwonenden en andere Bruggelingen. Het zijn vooral de bewoners die de kar van dit buurtcomité moeten trekken, maar het Vlaams Belang zal hen volop ondersteunen: logistiek, juridisch, protest- en pamfletacties,.. En uiteraard zal fractieleider Stefaan Sintobin dit dossier steevast op de politieke agenda van de gemeenteraad zetten. Nu is het wachten op de vergunningsaanvraag dan kan het indienen van bezwaren en ons juridisch verzet van start gaan. Ten gepaste tijde zullen we ook de organisatie van een protestmars vanop het Zand, langs de Smedenstraat tot aan de Torhoutsesteenweg aanvragen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF