Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Geen mega-moskee op Fort Lapin - Desnoods juridisch aanvechten

Geen mega-moskee op Fort Lapin - Desnoods juridisch aanvechten
Lokaal @ Vlaams Belang

Via de media raakte bekend dat de moskee uit de Diksmuidse Heirweg op Sint-Andries eventueel tijdelijk zou verhuizen naar het leegstaand winkelcentrum Fort Lapin om dan later op een nieuwe stek een grotere moskee neer te poten. 

Als argumentatie voor de verhuis wordt de overlast aangehaald op Sint-Andries. Dat er op vrijdagnamiddag meer dan 600 moslims aanwezig zijn bij het vrijdaggebed bewijst echter vooral dat de moslimpopulatie in Brugge en omgeving gegroeid is en steeds verder zal toenemen. Toen fractieleider Stefaan Sintobin in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen voorspelde dat ook Brugge zou geconfronteerd worden met een steeds groeiende moslimpopulatie werd hij zowat door iedereen uitgelachen. Ondertussen in het straatbeeld van onze stad: steeds meer halalwinkels, vrouwen met hoofddoek, allochtone winkels van veelal islamieten schieten als paddenstoelen uit de grond,…

Voor ons hoort de islam niet thuis in onze Westerse samenleving en al zeker niet in Brugge. Islam is geen religie maar een ideologie. Islam kent geen scheiding tussen Kerk en Staat en predikt de sharia, de islamitische wetgeving. Binnen de islam is er geen gelijkheid tussen mannen en vrouwen en worden mensen met een andere geaardheid in vele islamitische landen vervolgd. En wat de moskee in Brugge betreft: het gaat om een niet-erkende moskee wat de facto betekent dat er geen enkele controle is op wat dat gepredikt wordt, de boekhouding of mogelijke buitenlandse financiering. Het is dus wel wat vreemd dat burgemeester pleit voor een grotere niet-erkende moskee in Brugge, ook wel “garagebox-moskee” genoemd. Voor ons is er in Brugge sowieso geen plaats voor een moskee, en al zeker niet voor een mega-moskee. Wij zullen alle initiatieven van het stadsbestuur en de moslimgemeenschap voor de inplanting van een nieuwe moskee in Brugge politiek en indien nodig ook juridisch aanvechten.