Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / “Brugge weer veilig maken, is gewoon een kwestie van politieke wil!”

“Brugge weer veilig maken, is gewoon een kwestie van politieke wil!”
Lokaal @ Vlaams Belang

Vlaams Belang Brugge lanceert campagne na nieuw geval van extreem geweld: “Brugge weer veilig maken, is gewoon een kwestie van politieke wil!”

Het Vlaams Belang deelde gisteren een filmpje van een gevecht aan het stationsplein te Brugge. Vlaams Belang eist concrete maatregelen. De beelden die het Vlaams Belang deelde spreken voor zich: het is duidelijk te zien hoe allochtone jongemannen elkaar zeer gewelddadig te lijf gaan. Het is overigens niet de eerste keer dat de stationsbuurt van Brugge geteisterd wordt door gewelddadige bendes: de tienerbende ‘de Zehbi’s’ ligt bij vele Bruggelingen nog vers in het geheugen. Enkele maanden daarvoor teisterde een bende genaamd ‘lupogang’ de Brugse straten.

Vlaams Belang Brugge wil echter dat het nu echt wel de laatste keer is en eist daarom dat de stad concrete maatregelen treft. Zo wil de partij dat de politieaanwezigheid in de Brugse straten en specifiek aan het stationsplein wordt opgekrikt.

Lijsttrekker Stefaan Sintobin: “We willen vooral meer blauw op straat en met name aan het station. Meer agenten zorgen niet alleen voor een veiliger gevoel, ze zijn ook het aanspreekpunt voor de mensen indien ze problemen zien.” De partij wil ook extra camera’s. Sintobin: “We kunnen op die manier beter zicht krijgen op de risicozones. Niet alleen rond zinloos geweld, maar ook rond bijvoorbeeld diefstallen.”

Gemeenteraad Yves Buysse zal op de volgende gemeenteraad interpelleren over het Brugse veiligheidsbeleid. “Brugge weer veilig maken, is gewoon een kwestie van politieke wil,” aldus Buysse.